Hvad er geotagging?

Geotagging, også kendt som Geocoding, er den proces hvormed man tilføjer geografisk informations metadata til forskellige medier såsom web-sider, RSS feeds eller billeder. Denne information består for det
meste af længde- og bredegrads koordinater, men det kan også indeholde højde og stednavne.

Få dine billeder placeret i Google Earth

Panoramio er et website hvor private brugere kan uploade digitale fotografier.
I modsætning til Flickr er Panoramios fokusområde billeder af verden via GeoTagging.
Panoramio startede som et hobby-projekt af de to spaniolere i sommeren 2005.
Kort tid efter lanceringen blev Panoramio integreret i Google Earth, således at brugere af Google Earth havde mulighed for at se billeder forskellige steder i verden, på baggrund af geotag-informationerne.
I sommeren 2007 blev Panoramio overtaget af Google.

Besøg hjemmesiden, bliv tilmeldt og begynd at vise dine ynglingssteder frem på Google Earth.

Sony GPS-CS1

Sonys GPS gør livet med Sonys digitale fotos sjovere og mere overskueligt.

Testet den 24/3-2007 af Komputer.dk

Der findes myriader af forskellige billedbiblioteker og systemer, som kan hjælpe med at holde orden på de stadigt voksende bunker af digitale fotos, der hober sig op på harddisken, men med denne lille fiffige GPS har Sony valgt at gribe sagen helt anderledes an.

GPS-CS1 virker med de fleste nyere Cyber-shot- og HandyCam-kameraer fra Sony (26 modeller indtil videre) og kan tilføje GPS-koordinater til de nye billeder, man tager. Det eneste, man skal gøre, er, at medbringe GPS’en på fotosafarien, og så husker den, hvor den var, da billederne blev taget. Tilbage på kontoret, og efter feriebillederne er overført til pc’en, skal GPSen tilsluttes pc’en og herefter overføres logfilen, den skrev undervejs på turen med alle koordinater, datoer og klokkeslæt – og det er faktisk på datoen og klokkeslættet, at det medfølgende program GPS Image Tracker kan sammenkæde billederne med GPS-koordinaterne.

Når alle disse besværlige krumspring er overstået, og man sidder tilbage foran pc’en med en række billedfiler, der indeholder GPS-koordinater, bliver det for alvor sjovt, for Sonys billedbibliotek, Picture Motion Browser, der følger med deres nye kameraer, kan nemlig vise billederne på et verdenskort (og for at gøre forvirringen total er det faktisk Google’s verdenskort). Så kan man se, lige præcis hvor i verden billederne er taget henne, og det virker forrygende godt!

Det er nemt at komme i gang, og alle processens trin er mere eller mindre selvforklarende, så selv om det måske lyder som en stor og enormt besværlig mundfuld, er det faktisk lige til at gå til.